BEZELYE PROTEİNİ

Sarı bezelyeden üretilen bu doğal ve bitkisel protein kaynağını tüm yemeklerde kullanabilir ya da protein miktarını artırmak için granola, smoothie, müsli, çorba gibi yiyeceklere ekleyebilirsin.

66,5 gram protein (100 gr)

%100 Vegan

GDO’suz

Uluslararası FSSC 22000 sertifikalı

BEZELYE PROTEİNİ

Sarı bezelyeden üretilen bu doğal ve bitkisel protein kaynağını tüm yemeklerde kullanabilir ya da protein miktarını artırmak için granola, smoothie, müsli, çorba gibi yiyeceklere ekleyebilirsin.

66,5 gram protein (100 gr)

%100 Vegan

GDO’suz

Uluslararası FSSC 22000 sertifikalı


SATIN AL

İçindekiler: Bezelye proteini

Alerjen: Eser miktarda gluten, soya, kereviz ve hardal içerebilir.

Enerji ve besin değerleri

100 g için

Enerji (kj/kcal)

1740/410

Yağ (g)

7,60

-Doymuş Yağ (g)

1,40

Karbonhidrat (g)

16,90

-Şekerler (g)

4,90

Protein (g)

66,50

Tuz (g)

1,00

Veggy Bezelye Proteini’ni hazırlarken:    

  • Ağırlığının en az 3 katı kadar su çeker.
  • Islatma suyuna tuz, baharat ve diğer tatlandırıcılar eklenebilir.
  • Soğuk veya sıcak suda bekletilebilir.
  • Sulu yemeklere ve çorbalara kuru olarak ilave edilebilir. Kıymalı yemek tariflerinin tümünde kıyma yerine kullanılabilir. Protein miktarı artırılmak istenen smoothie, granola, protein bar, müsli gibi tatlılara da uygundur.

Bezelye Proteinli Bolonez Sos


  • 4 çorba kaşığı Veggy Bezelye Proteini
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 30 g doğranmış soğan
  • 1/2 dal taze soğan
  • 20 g rendelenmiş havuç
  • 30 g rendelenmiş kereviz
  • 1/2 dal doğranmış pırasa
  • 6 adet doğranmış mantar
  • 1 adet dolmalık kırmızı biber
  • 1 yaprak defne
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çorba kaşığı domates püresi
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz-karabiber
  • İnce doğranmış fesleğen (servis için)

Yapışmaz bir tavada yağı ve pul biberi ısıtın. Soğan, havuç, pırasa, kereviz, taze soğan, kırmızı biber, sarımsak ve defne yaprağını tavaya ekleyip 5 dakika kadar soteleyin. Veggy Bezelye Proteini’ni sıcak su ile ıslatın ve suyunu çektikten sonra tavaya ekleyin. Birkaç dakika karıştırarak pişirin. Son olarak mantar, sirke, domates püresi, tuz ve karabiber ekledikten sonra arada karıştırarak yarım saat kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. İstediğiniz herhangi bir çeşit makarna veya çin eriştesi ile servis edebilirsiniz.